måndag 1 december 2008

Nedräkningen har börjat


Det är december nu. Hängde upp en massa lampor i fönstren igår och kunde konstatera att trots att det finns kontakter i väggarna både här och där är de ändå för lite. Hur kan det vara möjligt?! Jag som beordrade karlarna att sätta "bara några till" för att slippa ha en massa fula skarvsladdar liggande utmed väggen - tji fick jag. Men det fina med julen är iallafall alla lamporna och ljusen. Något vidare julpynt har jag enhälligt bestämt att vi inte kommer att ha i detta hus den här julen. Nästa jul ska vi hoppas att allt är så gott som färdigt - då är det antagligen också roligare att pynta!
I lördags blev jag (igen) tvungen att föra in min telefon på reparation och då sökte jag upp den affär jag länge tänkt besöka - Gårdsboden (Packhusgatan 30) i Karleby. En heelt ljuvlig butik med äkta hantverk! Kom hem med en ängel. Bilden blev lite dålig, men ängeln är gjord i stärkt linnetyg, så den så att säga står på egna ben. Lamporna inne i ängeln är bara helt vanliga julljus som jag satt i en glasburk. Till vardags har ängeln bosatt sig i sovrumsfönstret.

Idag handlade jag närmare fem meter vitt linnetyg som ska bli gardiner här på övervåningen. Konstaterade igår när vi satte upp Tro, hopp och kärlek-ljusen vi ärvt av svärmor att det utan tvekan måste vara gardiner i fönstren för att få täckt sladdarna. Hittills har man inte ens märkt att det inte varit några gardiner här. (Eller så blir man bara själv blind för eländet.)

Inga kommentarer: