söndag 12 december 2010

Tomte-wannabe

Har precis slängt iväg en stor beställning till Adlibris och hoppas på att tomten ska hinna få packat ner allt i sin säck i tid. Dessa julklapps-stress-tider! Eller egentligen är det ju ingen som tvingar en att stressa, men man dras ju lätt med... I år tycker jag det inte heller är speciellt angenämt att trava runt i butiker, det börjar helt enkelt gå så sakta framåt till sist att jag måste ge mej och åka hem för att ge plats för de till synes mycket mer vigulanta pensionärerna. Så julklappsshoppandet har gått mycket fortare till denna jul än jag är van vid. Dessutom får internätet hjälpa oss ganska mycket också. Tack och lov för att det finns! Varifrån skulle man annars få svenska böcker och sällskapsspel??

Till syskonbarnen (som är en hel drös!) satsar vi på pedagogiska saker som böcker och sällskapsspel plus lite kläder. Är extremt allergisk mot plastleksaker som tjuter och har sej, och dessutom inte håller längre än nån vecka - och dessutom har de ju allt, barnen - iallafall brukar man snava över leksaker i varje hörn när man besöker dem. De vuxna försöker vi hitta vettiga saker åt, men där behöver det ju inte heller vara dyra grejer. Huvudsaken tycker jag är att det är nåt de har nytta av, som sagt, det där skräpet som hamnar längst ner i byrålådan har vi alla alltför mycket av redan. Men det är ju inte det lättaste att hitta klappen med stort K, tyvärr.

Ja, det är dagens tanke om julklappsshopping. Ha en skön Snart-Är-Det-Lucia-Söndag och tredje advent! (Kan det faktiskt stämma att det är advent nummer tre redan idag??!)

Inga kommentarer: